Ortoptie (ortoptică)

Specialitate para­medicală care are drept scop evaluarea şi măsurarea deviaţiilor oculare, asigurarea reeducării ochilor în caz de dereglare a vederii binoculare: strabism, heteroforie (deviaţia axelor vizuale) sau insuficienţă a convergenţei.

Reeducarea ortoptică este utilizata în cursul heteroforiilor (deviaţiile latente ale axelor vizuale) şi în insuficienţa convergenţei şi doar dacă aceste tul­burări sunt responsabile de manifestări funcţionale neplă­cute. Exerciţiile oculare constau în ameliorarea puterii de convergenţă şi sunt practicate cu o corecţie optică adaptată.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica