Neurotransmiţător (neuromediator)

[neuromediator]

Substanţă chimică a organismului care dă posibilitatea celulelor nervoase să-şi transmită mesajele.(acetilcolina, diferite endorfine, dopamina, diferitele enkefaline, noradrenalina, serotonina etc).

Substanţe care au  aceeaşi acţiune cu un neurotransmiţător şi se numesc agoniste (adrenergice, colinergice) iar cele ce au o acţiune con­trară si se numesc antagoniste (adrenolitice, anticolinergice).

Un deficit într-un neurotransmiţător dat poate fi responsabil de o patologie.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica