Neuropatie optica (nevrita optică)

[nevrita optică]

Afecţiune a ner­vul optic .

Cauzele unei neuropatii optice pot fi vas­culare (ateroscleroză, de exemplu), inflamatorii, legate de o intoxicaţie medicamentoasă, de alcoolism, de tabagism, de o intoxicaţie cu produse industriale, de o boală de sistem (ca lupusul eritematos diseminat) sau neurologică (ca scleroza în plăci), de diabet, de un traumatism.

Subiectul suferă de o anomalie a câmpului vizual (scotom) în care vederea scade într-o mică regiune a câmpului vizual. El distinge din ce în ce mai prost culorile. Tratamentul este cel al cauzei.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica