Muguet (margăritărel)

[margăritărel]

Afecţiune a mucoasei bucale provocată de o levură, Candida alhicans Muguetul se mani­festă in prima faza printr-o inflamaţie difuză, mucoasa fiind roşie,uscată şi usturătoare, in faza a doua peretele intern al obrajilor, limba şi faringele se acoperă de un strat alb unsuros asemănător laptelui prins. Este posibila la unele cazuri prezenta unei jene la inghitit, afectare a esofagului.

Tratamentul consta in aplicaţii locale de ser bicarbonat şi izotonic (de aceeaşi oncentraţie moleculară cu plasma sangvină) sau de medicamente antifungice. In caz de afectare a esofagului se urmeaza un tratament general pe cale orală.

La sugar orice regim pe bază de morcovi este contra­indicat atâta vreme cât persistă afecţiunea, deoarece favorizează dezvoltarea levurii.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica