Morfologie fetală

[Morfologia fetală ]

Morfologia fetală este o scanare detaliată cu ultrasunete prin care se observă corpul bebeluşului şi poziţia în care acesta se află în placentă, cordul ombilical, fluidul amniotic din jurul fătului, uterul şi colul uterin. Este o examinare care se face în săptămânile 18-20 de sarcină.

Astfel, se confirmă data de venire a bebeluşului pe lume, dar şi dacă acesta are probleme de creştere sau dezvoltare, inclusiv ale organelor (inimă, stomac, rinichi şi membre). Tot cu ajutorul acestei examinări se poate afla sexul bebeluşului, având o acurateţe de 95%.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Horia Cioflan: chirurgia robotică în afecțiunile ginecologice