Mielom multiplu (boala a Iui Kahler)

[boala a Iui Kahler]

Proliferare malignă a plasmocitelor în măduva osoasă.

Subiectul prezinta o creştere anormală a pro­ducerii unui singur tip de imunoglobulină pentru un mielom anume, plasmocitele secretă substanţe care conduc treptat la distrugerea ţesutului osos (prezenta durerilor osoase), anemie .

Diagnosticul se pune pe baza analizei proteinelor din ser prin electroforeză, prin puncţia măduvei ce pune în evidenţă plasmocitele, şi prin radiografii ale oaselor ce releva zone de rarefiere a ţesutului osos de formă sferică cu limite clare (lacune sau carii osoase).

Daca nu se incepe un tratament adecvat evoluţia conduce la o creştere a distrugerilor osoase (riscul de fracturi spontane), hipercalcemie, insuficienţă renală, anemie.

Tratamentul utilizeaza chimioterapie, un tratament de întreţinere cu interferon. La subiecti sub 50 de ani se recurge la o chimioterapie intensivă şi eventual o grefă de măduvă.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Tags: