Megaleritem epidemic (eritem infecţios acut)

[eritem infecţios acut]

Boală benignă cuzată de un enterovirus (virus cu transmisie pe cale digestivă), parvovirusul B19, caracterizată printr-o erupţie cutanată.

Boala se manifestă sub formă de epidemii succesive iarna sau primăvara. Incubatia este intre 4 – 14 zile dupa care apare o erupţie cutanată caracteristică: plăci roşii, uneori putin ridicate prezente pe obraji, ce se extind pe membre în decurs de câteva zile luand un aspect în formă de reţea.  Afecţiunea este puţin febrilă.

Tratament consta in medicamente antiinflamatoare (aspirină).

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica