Mastoidita

Inflamaţie a mastoidei (baza osului temporal).

Mastoidita cronică – este cauzată de o otită cronică prelungită, în timp conduce la marirea inflamatiei.

Mastoidita mascată – o mastoidită acută care se dezvoltă în cursul unei otite al cărei tratament antibiotic este prost adaptat.

Subiectul are febră, otita persistă, starea generală se alterează, isi pierde pofta de mâncare.

Tratamentul antibiotic este modificat în functie de datele antibiogramei, dacă nici acesta nu este eficace se recurge la o mastoidectomie (incizarea chirurgicală sub anestezie generală a mastoidei si curăţarea cavităţilor mastoidiene pentru eliminarea focarelor de infecţie).

Mastoidita exteriorizată – o inflamaţie acută a mastoidei cauzata de o complicaţie unei otite acute, care se exteriorizează în pielea din spatele urechii (pielea este roşie, sensibila, este posibil prezenta unui abces subcutanat). Subiectul are febră, frisoane, dureri le cap, este obosit, are dureri de ureche, auzul este afectat.

Tratamentul constă în luarea de antibiotice şi adesea în mastoidectomie.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Cel mai nou articol Video: