Măduva osoasă (măduva hematopoietică)

[măduva hematopoietică]

Ţesut prezent în os avand rol in producerea tuturor elementelor figurate ale sângelui (globule roşii, globule albe, plachete).

Buna functionare a celulelor suse este impiedicata de : toxicitatea anumitor medicamente, prezenta a unei boli maligne(leucemie, mielom etc.), în caz de metastaze ale cancerului, în mielofibroze (creşterea reţelei de colagen situată în jurul celulelor-suşe ale măduvei osoase).

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica