Leishmanioza viscerală

[febră dumdum, . kalaazar, febră neagra.]

Boală parazitară a omului şi câinelui, provocată de infestarea cu un protozoar flagelat din genul Leishmania.

Se transmite omului şi câinelui prin înţepătura unor insecte mici, flebotomii .

Leishmaniile trăiesc şi se multiplică în anumite celule ale sângelui şi ale măduvei osoase distrugand celulele respective, boala fiind intalnita în în regiunile tropi­cale şi mediteraneene cu frecventa mai mare la copil.

Se manifesta treptat si constau in : slăbire,oboseală, paloare, gâfâială, febră neregu­lată persistentă cu vârfuri de temperatură de 41°C, crestere in volum al ficatului şi al splinei, diaree. In unele cazuri  ganglioni de la gat şi subsuoară cresc in volum iar in stadiul avansat sunt prezente pete întunecate pe piele.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica