Leishmanioza cutanată (buton de Alep)

Boală parazitară provocată de infestarea celulelor pielii cu protozoare flagelate din genul Leishmania. Se manifesta prin aparitia a unuia sau a mai multe ulcere localizate  pe pielea neacoperita de haine (faţă sau pe mâini).

Parazitul este găzduit de animale (caine, rozatoare) şi se transmite prin înţepătura micilor insecte din genul Phlebotomus sau Lutzomiya, boala fiind intalnita în Africa de Nord şi de Est, în America tropicală, în India şi în perimetrul bazinului mediteranean.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica