Leiner-Moussous (boală a lui)

[dermalilă seboreică a sugarului, eritrodermie descuamativă.]

Boala derma­tologică a sugarului ce afecteaza cu precarede faţa şi şezutul, se observa între a 2-a şi a 4-a lună de viaţă. 

De cauza necunoscuta, boala debuteaza cu o o înroşire a plicilor, a zonelor bazinului (fese, organe genitale) si a pielii capului, urmata de scuame grase, groase, gălbui sau cafenii pe o piele roşie (cruste de lapte), eruptia se propagă apoi rapid pe întreg corpul si nu este insotita de mâncărimi.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica