Larva migrans viscerală

[toxocaroza.]

 Boală parazitară provocată de contaminarea cu larve de ascaris (viermi paraziţi ai intestinului subţire) ai câinilor şi pisicilor.

Se contracteaza prin ingestia de apa, legume, fructe contaminate. După eclozarea ouălor în intestin larva migrează în ficat, plămâni, uneori în creier sau în ochii omului şi trăieşte între 18 -24 de luni.

Sunt prezente febra, oboseala, tuse, astm, urticaric, diaree, un ficat care creşte în volum şi provoacă dureri difuze, uneori convulsii.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica