Larva migrans cutanată

[dermatita verminoasa rampanta, dermatitis linearis migrans (dermatita lineara migratorie), larva rampans, pseudomiază rampanta.]

 Boală parazitară (in tarile tropicale) cauzata de infestarea cu larve de nematode (viermi rotunzi) care se deplasează sub piele. 

Contaminarea se face prin piele (mers descult sau sedere pe plajele contaminate). Larvele migrează lent timp de mai multe săptămâni si provoaca apariţia în relief a unor cordoane sinuoase, roşii şi o mâncărime intensă. Leziunile sunt pe picioare, pe fese şi pe spate, mai rar în alte locuri.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica