Kaposi –Juliusberg (sindrom al lui)

[pustuloza varioliforma]

Boală cau­zată de contaminarea cu virus herpetic a unui sugar avectat de o eczemă întinsă.

Sindromul lui Kaposi-Juliusberg se caracterizează prin pustule adesea hemoragice care se întind rapid de pe faţă pe întregul corp. Starea generală a copilului este alterată, febra este ridicată.

Tratamentul este urgent şi necesită spitalizarea copilului: medicaţie antivirală (aciclovir). Vindecarea este rapidă. Prevenirea constă în împiedicarea oricărei persoane afectate de un herpes bucal (buton de febră) să aibă vreun contact cu un sugar suferind de eczemă.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.