Kaposi –Juliusberg (sindrom al lui)

[pustuloza varioliforma]

Boală cau­zată de contaminarea cu virus herpetic a unui sugar avectat de o eczemă întinsă.

Sindromul lui Kaposi-Juliusberg se caracterizează prin pustule adesea hemoragice care se întind rapid de pe faţă pe întregul corp. Starea generală a copilului este alterată, febra este ridicată.

Tratamentul este urgent şi necesită spitalizarea copilului: medicaţie antivirală (aciclovir). Vindecarea este rapidă. Prevenirea constă în împiedicarea oricărei persoane afectate de un herpes bucal (buton de febră) să aibă vreun contact cu un sugar suferind de eczemă.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Mirela Gruia

Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.

citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Raed Arafat, despre moarte: „Sper să vină cât mai târziu”