Intoleranţa la lactoză

Intoleranţa la lactoză are loc atunci când individul nu poate digera zahărul (lactoza) din lapte. Ca rezultat, acesta se confruntă cu diaree, gaze şi balonare în urma consumului de produse lactate. Această afecţiune nu este îngrijorătoare, dar simptomele pot provoca disconfort.

Primele semne şi simptome ale intoleranţei la lactoză încep după 30 de minute sau după două ore de când au fost consumate produsele care conţin lactoză. Printre acestea regăsim:

  • diaree
  • stări de greaţ, stări de vomă
  • crampe abdominale
  • balonare
  • gaze

 

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Matei Bâră: radioterapia în cancerele din sfera ORL