Insuficienţa mitrală

Defect de închidere a valvulei mitrale în sistolă, conduce la un reflux de sânge din ventricul în auriculul stâng, urmare a  unui reumatism articular acut, unui prolaps valvular mitral.

Insuficienţa mitrală multă vreme este asimptomatica, poate fi prezenta o jenă respiratorie la efort, o oboseală şi palpitaţii.  In timp insuficienţa mitrală cauzeaza o insuficienţa cardiaca stânga, la acumularea de sânge în amonte care poate provoca un edem pulmonar sau poate sa se complica intr-o endocardită.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Natalia Pavalachi Pittet, sexolog: Cum discutăm cu copiii și adolescenții despre sex