Insuficienţa hepatocelulară

Ansamblul manifestărilor clinice şi biologice date de micsorari majore a masei celulelor hepatice, cauzata de afectiuni ale ficatului (hepatite acute/cronice, ciroze, tumori).

Semne moderate constau in astenie, fatigabilitate, somnolenţă, pierdere în greutate. Semene si siptome caracteristice unei unei faze avansate constau in : icter, mici hemoragii, tulburări nervoase (somnolenţă,  comă) cu tremurături specifice, dereglari endocrine, palmele devin roşii (acoperite de mici pete roşii în formă de stea), disfunctii renale (retenţie de săruri, tulburări ale diurezei), accelerare a pulsului şi creştere a debitului cardiac.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Matei Bâră: radioterapia în cancerele din sfera ORL