Infirmitate motorie cerebrală (I.M.C.)

 

Stare patologică neevolutivă caracterizata de o deficienţă intelectuală, urmare a unei leziuni cerebrale perinatale a centrilor motori (suferinţelor perinatale ale copilului).

Inainte de nastere poate si datorata unei infecţii, diminuarea sau suprimarea oxigenului în ţesuturi în cursul naşterii, malformaţie cerebrală sau fara o cauza decelabila.

Când o infirmitate motorie cerebrală survine în perioada de copil mic este datorata de: o encefalită, o meningită sau un traumatism cranian.

Se manifesta printr-o paralizie, mişcări involuntare şi anormale,  pierdere a echilibrului, absenţă a coordonării în mişcări şi uneori tulburări neurologice, senzitive, senzoriale, mintale sau nervoase (tulburări de auz, crize de epilepsie).

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica