Infirmitate motorie cerebrală (I.M.C.)

 

Stare patologică neevolutivă caracterizata de o deficienţă intelectuală, urmare a unei leziuni cerebrale perinatale a centrilor motori (suferinţelor perinatale ale copilului).

Inainte de nastere poate si datorata unei infecţii, diminuarea sau suprimarea oxigenului în ţesuturi în cursul naşterii, malformaţie cerebrală sau fara o cauza decelabila.

Când o infirmitate motorie cerebrală survine în perioada de copil mic este datorata de: o encefalită, o meningită sau un traumatism cranian.

Se manifesta printr-o paralizie, mişcări involuntare şi anormale,  pierdere a echilibrului, absenţă a coordonării în mişcări şi uneori tulburări neurologice, senzitive, senzoriale, mintale sau nervoase (tulburări de auz, crize de epilepsie).

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Îmbunătățirea vieții sexuale prin sport. Cum ne ajută exercițiile kegel?