Infecţie urinara

 Inflamarea a cailor urinare (germeni cel mai des Gram negativ şi puroi), cauzate la copii de anomaliile congenitale (îngustarea con­genitală a ureterei, megaureteră, refluxul vezicorenal).

Toate organele genitourinare pot fi atinse: testiculul şi epididimul (orhiepididimită), prostata (prostatită), uretra (uretrită), vezica (cistită), bazinetul rinichiului (pielonefrită) etc. Simptomele infecţiilor urinare depind de organul atins.

 

Cel mai des este vorba de tulburări de micţiune: arsuri, dureri, micţiuni frecvente chiar, în cazul infecţiei unui ţesut (prostată, testicul, rinichi) sau de retenţie a urinei infectate (în vezică, în rinichi), febră ridicată, asociată uneori cu frisoane. Complicatile constau in : abces al testiculului sau al prostatei la bărbat, abces al rinichiului, pionefroză (supuraţia ţesutului renal şi a căilor urinare adiacente), flegmon perinefretic.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica