Incompatibilitate transfuzională

Imposibilitate de a transfuziona sângele unui individ altui individ din cauza unui conflict între antigenele donatorului şi anticorpii primitorului.

Globulele roşii ale donatorului poartă anti­genele recunoscute de către anticorpii prezenţi la primitor, care distrug globulele roşii din sangele transfuzat. Anticorpii pot fi fiziologici (sistemul ABO) sau dobândiţi (aglutinine neregulate).

Incompatibilitatea conduce la ineficienta transfuziei, febră, frisoane, stare de rău, icter, insuficienţă renală, stare de şoc.

Pentru a nu apare incompatibilitate transfuzională, grupul ABO al donatorului trebuie să fie identic cu grupul ABO al primitorului si in acelasi timp trebuie sa fie identificate aglutininele neregulate.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica