Imageria prin rezonanţă magnetică

Imagerie medicala ce utilizeaza proprietăţile de rezonanţă magnetică nucleară (R.M.N.) ale componentelor organismului uman.

Este singura tehnică ce oferă imagini în secţiune în planurile orizontale, verticale şi oblice. Reali­zarea secţiunilor în trei dimensiuni permite o mai buna delimitare a extinderii unei leziuni. Este indicata în diagnosticarea bolilor sistemului nervos central ( imaginile sunt mai precise fata de cele obţinute cu ajutorul scanerului), a bolilor osoase şi articulare.

Ca si subramuri ale acestei tehnici sunt angio-I.R.M. (imagini ale vaselor) şi imageria func­ţională a creierului (analizarea anumitor funcţii senzoriale sau motorii).

Este contraindicat în caz de prezenţă în organism a unor obiecte metalice (este compatibil cu prezenţa protezelor de şold, cu şuruburile utilizate în ortopedie şi cu materialul dentar uzual).

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Totul despre bypass gastric, operația care tratează obezitatea