Imageria prin rezonanţă magnetică

Imagerie medicala ce utilizeaza proprietăţile de rezonanţă magnetică nucleară (R.M.N.) ale componentelor organismului uman.

Este singura tehnică ce oferă imagini în secţiune în planurile orizontale, verticale şi oblice. Reali­zarea secţiunilor în trei dimensiuni permite o mai buna delimitare a extinderii unei leziuni. Este indicata în diagnosticarea bolilor sistemului nervos central ( imaginile sunt mai precise fata de cele obţinute cu ajutorul scanerului), a bolilor osoase şi articulare.

Ca si subramuri ale acestei tehnici sunt angio-I.R.M. (imagini ale vaselor) şi imageria func­ţională a creierului (analizarea anumitor funcţii senzoriale sau motorii).

Este contraindicat în caz de prezenţă în organism a unor obiecte metalice (este compatibil cu prezenţa protezelor de şold, cu şuruburile utilizate în ortopedie şi cu materialul dentar uzual).

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica