Icter al nou-născutului

Colorare în galben a pielii şi mucoaselor nou-născutului, din cauza acumu­lării în sânge a bilirubinei (pigment biliar derivat din hemoglobină).

Icterul simplu al nou-născutului (fiziologic) este frec­vent mai ales la prematuri, şi este legat de imaturitatea ficatului şi de nivelul mai mic de albumina a copilului.

In general este puţin intens si apare spre ziua a 2-a şi dispare spontan înainte de ziua a 10-a. Dispariţia sa se manifesta prin colorarea urinei care iniţial este incoloră.

Icterul la laptele matern este cauzat de prezenţa în laptele matern a unei substanţe care împiedică conjugarea bilirubinei. El apare în cea de a 5-a sau de a 6-a zi după naştere şi scade în intensitate atunci când mama încetează să-l alăpteze (minim 3 zile) sau când laptele matern este încălzit la 60°C. Acest icter, benign, nu împiedică alăptatul de către mamă.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica