Hodkin (boală a lui)

Afecţiune canceroasă sub formă de limfom ce afecteaza ganglionii limfatici şi alte organe limfoide (splină, ficat). Sinonim : limfogranulomatoza maligna.

Afecţiunea apare mai întâi la ganglionii limfatici, crescuţi în volum (adenopatii) şi unde se observă o proliferare de celule uriaşe cu nuclee multiple (celulele lui Sternberg). Afecţiunea se întinde din aproape în aproape la lanţurile ganglionare şi la splină, afecteaza treptat si alte organe ca ficatul, plămânul sau măduva osoasă.

Boala este însoţită in stadiu avansat de semne generale de febră, mâncărimi şi pierdere în greutate, cu semne biologice de inflamaţie (creşterea vitezei de sedimentare sangvină).

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica
Cel mai nou articol Video: