Hirschsprung (boală a lui)

Afectiune congenitală data de absenţa a ganglionilor nervoşi, care controlează musculatura netedă a intestinului (colon). Sinonim : megacolon aganglionar.

Boala lui Hirschsprung se mani­festă, la sugarii mici (între 3 şi 5 luni) şi la nou-născuţi, printr-o distensie abdominală majora.

Cind fecalele şi gazele ajung în porţiunea de intestin afectată, acestea nu mai înaintează normal, ceea ce duce la o dilataţie a colonului în amonte. Scaunele sunt rare, greu de evacuat, constipaţia poate fi intreruptă de câteva episoade de diaree (prezenţa unei inflamaţie a mucoaselor intestinului subţire şi colonului).

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica