Hipogonadism

Afecţiune congenitala sau dobândita caracterizată printr-o insuficienţă a funcţionării gonadelor (testicule la bărbat, ovare la femeie), poate cauza o infertilitate si o pierdere a caracterelor sexuale secundare.

Hipogonadismele congenitale sunt rare, cauzat de o anomalie a gonadelor.

Hipogonadismele dobândite se pot datora prezentie unei tumori, o boală (hiperprolactinemie) sau o nadiere a zonei hipotalamohipofizare.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica