Hipofiză (glandă pituitară)

Glandă endocrină situata in partea anterioară a creierului (sub hipotalamus).

Structura internă a hipofizei se compune din două porţiuni separate si care functioneza independent, antehipofiza în faţă şi posthipofiza în spate.

Antehipofiza sub efectul hormonilor secretati de hipotalamusului  produce la rindul sau 5 hormoni numiti si stimuline: tireotrofina (TSH), corticotrofina (A.C.T.H.), gonado­trofinele (FSH şi LH) şi somatotrofina (STH – hormon al cresterii la copil), cat si prolactina (responsabilă de lactaţie la femeie).

Posthipofiza are rol in stocare a hormonului antidiuretic (ADH) si a citocinei (stimulează contracţiile uterului la femeie în timpul naşterii), hormoni ai hipotalamusului.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica