Hipertonie musculară

Tonus muscular constant ridicat avand origine neurologică, urmare a unei leziuni (tumorală, vasculară, degenerativă) a sistemului nervos central.

Hipertonia piramidală ( hipertonie spastică sau spasticitate) – data de leziuni a căii piramidale (fasciculul de fibre nervoase care comandă mişcările voluntare).

Hipertonia extrapiramidală (hipertonia plastică) – data de funcţionarea defectuoasa a sistemului nervos extrapiramidal.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica