Hipertensiune intracraniană

Creştere a presiunii în interiorul cutiei craniene (în interiorul encefalului), si se manifesta prin cefaleele (durerile de cap), vărsăturile, edem a papilei optice (pusa in evidenta prin examenul fundului de ochi), tulburări ale conştienţei (somnolenţă, comă), faze de eclipsă vizuală ce pot duce la cecitate.

Cauzele ce pot provoca o crestere a tensiunii intracraniene sunt multiple : edem cerebral, hipertensiune arterială majora, ischemie (încetinirea circulaţiei sân­gelui), encefalită herpetică (infecţie a encefalului) sau o tumoră.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica