Hernie diafragmică

Iesire in relief a unor organe sau a unor părţi de organe abdominale în torace printr-un orificiu al diafragmului.

Există două tipuri de hernii diafragmatice: hernia diafragmatică congenitală şi hernia hiatală.

Hernia diafragmatică congenitală – urcare a viscerelor abdominale printr-o bresa a diafragmului (malformatie congenitala), urcare care provoaca o compresie a plamanilor si inimii.    

Se manifesta la nastere prin insufi­cienţă acută gravă respiratorie, hipoplazie a plămânilor (aceştia sunt insuficient dezvoltaţi) şi malformaţii cardiace.

Hernia hiatală cauzata de urcarea prin orificiul diafragmului destinat în mod normal eso­fagului, a polului superior al stomacului.

Hernia în sine nu provoacă simptome, ea poate duce la un reflux gastroesofagian, o esofagită (inflamaţie) si apoi o îngustare a esofagului.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Armando Lungu: despre vegetarianism și activitatea fizică