Hernie abdominală

Iesire in exterior a unei mici părţi a conţinutului abdomenului (sac herniar format din peritoneu şi acoperit de piele) prin peretele acestuia, cauzata de o îndepărtare a fibrelor muşchilor abdomenului (dehiscenţă). Hernia conţine de cele mai multe ori ţesut adipos, fragment de intestin subţire şi uneori al colonului, în mod excepţional apendicele sau un ovar.

Cauzele dehiscenţei pot fi congenitale (mal­formaţie) ori provocata de efort intens sau repetat (ridicare de greutăţi), de o tuse cronică, de o luare mare în greutate sau de o intervenţie chirurgicală.

Hernia formează o tumefacţie pe abdomen de volum variabil, in general reduc­tibilă (poate fi împinsă cu uşurinţă înapoi), suplă la pipăit, nedureroasă. Hernia poate sa se complice o strangulaţie.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Natalia Pavalachi Pittet, sexolog: Cum discutăm cu copiii și adolescenții despre sex