Hepatită

Inflamaţie acută sau cronică a ficatului.

Hepatitele acute ( intindere de circa 3 luni) pot fi  : virale, toxice si medicamentoase (antibiotice, antituberculoase, de para-Getamol sau a unor hormoni), alcoolica,  bacteriene sau parazitare.

Simptome comune tuturor hepatitelor: icterul, urina închisă la culoare, scaunele decolorate, greţurile, ficatul sensibil la palpare.

Semne caracteristice în caz de hepatită virală este prezenta unui sindromul pseudogripal ce inglobeaza oboseală intensă, dureri de cap, curbaturi şi dureri arti­culare.

Hepatitele cronice – o hepatită care evoluează pe o durată mai mare de 6 luni, cauzele si manifestarea fiind asemanatoare hepa­titelor acute.

Hepatitelor cronice poate favofira o insuficienţa hepatica ireversibile (tulburări ale coagulării sangvine, encefalopatie hepatică, acidoză metabolică) şi o hipertensiune portală (stânjenire a circulaţiei sangvine în vena portă).

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Silvia Chiotoroiu: tratamentul modern pentru cataractă