Gonadoliberină (analog de)

Substanţă medica­mentoasă de sinteză a cărei structură este apropiată de cea a gonadoliberinei (hormon hipotalamic ce acţionează asupra hipofizei pentru a stimula sinteza gonadotrofinelor, care stimulează la rândul lor glandele genitale).

Cunoscuţi şi sub numele de analogi ai GnRH sau ai LH-RH, sunt utilizaţi pentru a suprima formarea de gonadotrofine, în cazurile de pubertate precoce, de cancer al prostatei şi de endometrioză şi în tratamentul unor sterilităţi (fecundaţia in vitro).

 

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Beatrice Anghel: tratamente moderne în cancerele ginecologice avansate