Figra conjunctivă

Fibră a ţesutului conjunctiv (ţesut de susţinere a altor ţesuturi), constitută dintr-o pro­teină: fie colagen, fie elastină.

Fibra musculara (celula musculară) – Celulă alungită formând ele­mentul esenţial al muşchiului.

Există trei tipuri de fibră musculară: fibrele striate care constituie muşchii scheletului, fibrele musculare care constituie miocardul (muşchiul inimii) si fibrele netede care constituie musculatura organelor cavitare. Toate formele de muschi au in componenta miofibrile (elemente contractile) care permit contractia acestora (micşorează lungimea fibrei musculare).

 

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Natalia Pavalachi Pittet, sexolog: Cum discutăm cu copiii și adolescenții despre sex