Fibroza pulmonara

Afecţiune respiratorie carac­terizată printr-o îngroşare patologică a ţesutului pulmonar si se manifesta prin jenă respiratorie, foarte slaba la început, şi prin raluri (zgomote anormale) la auscultaţie.

Ca si cauze cunoscute sunt : acţiunea unui toxic (medicament), a unui microb, a unor particule organice sau minerale conţinute în atmosferă (la agricultori, la mineri) . Daca nu este decelabilă nici o cauză afecţiunea este numită atunci Fibroză pulmonara primitivă.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Beatrice Anghel: tratamente moderne în cancerele ginecologice avansate