Febra tifoidă

Septicemie provocată de o bacterie Gram negativă, Salmonella typhi, sau bacilul lui Eberth (endemică în Africa, în Asia şi în America de Sud).

Contaminarea se face prin consumul de fructe de mare sau o contaminare a persoanei în cauză în cursul unei călătorii.

Germenele tifoidei este transmis prin intermediul apei de băut sau al alimentelor contaminate de excrementele umane infectate, a fructelor de mare infectare. Faza de incubaţie, silenţioasă şi corespunzând unei multiplicări a germenului, durează 7-15 zile.

In timpul primei săptămâni de evoluţie a bolii (dupa incubatie) este prezenta o febră treptat crescătoare, tulburări digestive şi nervoase (dureri de cap, insomnii, vertije), in a doua perioada subiectul prezina diaree,  febră ridicata (39°C şi 40°C), o stare de prostraţie şi de delir.

Eliberarea în sângele circulant a endotoxinelor bacteriene conduc la grave tulburări cardiace (miocardită, colaps cardiovascular), digestive (perforaţie şi hemoragie intestinală) şi neurologice (encefalită).

 

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.