Febra hemoragică cu sindrom renal

Afecţiune renală acută rara, cauzată de virusul lui Hantaan, care afecteaza cu precadere agricultorii şi tăietorii de lemne. Ea există sub forma bolii denumite febră hemoragică de Coreea şi nephropathia epidemica (o formă europeană). Contaminarea omului se face prin inhalarea particulelor care provin din dejecţiile rozătoarelor sălbatice.

Boala debutează brusc cu simpto­me asemănătoare celor ale unei gripe urmate de dureri caracteristice: dureri de cap, dureri musculare, lombalgii, dureri abdominale care pot dura între 6 şi 15 zile. Pot fi prezente hemoragii: sângerări pe nas sau ale cojunctivei, prezenţa de sânge în urină. In ultima etapa avem o insuficienţa renala acuta: urinile devin rare, hemoragice şi conţin proteine. Nivelurile ureei şi creatininei în sânge pot creşte foarte mult.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Conf. univ. dr. Cristian Surcel: adenom versus cancer de prostată