Febra galbenă

[febra amarila, tifos tropical]

Boală infecţioasă gravă cauzată de un flavivirus, virusul amarii.

Moduri de transmitere: între animale (îndeosebi plimate), de la animal la om (febră de hăţiş) prin intermediul ţânţarilor din genurile Haemagogus sau Aedes si de la om la om (febra citadină) prin intermediul lui Aedes aegypti.

După o incubaţie de 3-6 zile, infecţia se manifesta prin febră ridicata şi subită, o congestionare a feţei, dureri abdominale şi musculare. Boala poate regresa spontan după 3-4 zile sau se poate agrava cauzand o stare de şoc cu hipotermic, icter şi vărsături cu sânge, anurie (oprirea producerii de urină), proteinurie mare (nivel anormal de ridicat al proteinelor în urină).

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Silvia Chiotoroiu: tratamentul modern pentru cataractă