Febra fluvială de Japonia

[Febră cu tsutsugamushi, scrubtyphus]

Afectiune infecţioasă cauzată de o bacterie, Rickettsia tsutsugamushi, cu transmitere prin intermediul acarienilor (larva căpuşelor) şi este prezenta în Extremul Orient.

Durata incubaţiei este de 10 zile iar infecţia se manifesta prin febră şi  frisoane care preced apariţa unei escare la punctul de înţepătură, cu adenopatie (inflamarea gangli­onilor limfatici) şi un exantem macular (erupţie cutanată difuză de pete roşii neproeminente). Poate cauza o pneumopatie, o encefalită sau o miocardită.

 

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Conf. univ. dr. Cristian Surcel: adenom versus cancer de prostată