Febră (pirexie)

[pirexie]

Temperatura corporală mai mare de 37°C măsurată în gură, sau de 37,7°C măsurată în rect. Febra este provocată de proteinele zise pirogene eliberate în organism atunci când globulele albe luptă împotriva microbilor responsabili de o infecţie. O febră mai poate fi prezentă în absenţa unei infecţii (infarct de miocard, tumoră a sistemului limfatic).

O stare febrilă este însoţită adesea de o senzaţie de frig, de sete intensă sau de frisoane, putând merge la copil până la convulsii sau delir. La adult o febră moderată poate să nu fie observată sau poate cauza o senzaţie de indispoziţie ori impresie de frig. La bătrân febra ridicată poate cauza tulburări de comportament.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Matei Bâră: radioterapia în cancerele digestive