Fanta lobiopalatină

[buză de iepure]

Malformaţie congenitala caracterizată printr-o fantă a buzei superioare şi/sau a palatului. (întrerupere a buzei roşii şi a buzei albe cu lărgirea a narinei, o fantă in palat care merge până la omuşor).

Fanta labiopalatină poate duce la tulburări funcţionale: dificultăţi la hrănire, la vorbit sau ale auzului (urmare a unei eventuale obstrucţii a orificiului trompei lui Eustachio din ureche).

Tratamentul este chirurgical.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.