Fallot (tetralogie sau tetradă a lui)

Cardiopatie congenitală rară caracterizata de o comunicare interventriculară (sângele dezoxigenat poate trece în aorta), hipertrofie ventriculară dreaptă şi poziţie defectuoasă a aortei..

Se manifesta printr-o cianoza progresivă a unghiilor şi buzelor ce apare spre vârsta de 6 luni. Cianoza se intensifică la efort şi la plansete cu sau fara pierderea stării de conştienţă.

Tratamentul chirurgical este efectuata când greutatea copilului a atins 15 kilo­grame.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.