Fallot (tetralogie sau tetradă a lui)

Cardiopatie congenitală rară caracterizata de o comunicare interventriculară (sângele dezoxigenat poate trece în aorta), hipertrofie ventriculară dreaptă şi poziţie defectuoasă a aortei..

Se manifesta printr-o cianoza progresivă a unghiilor şi buzelor ce apare spre vârsta de 6 luni. Cianoza se intensifică la efort şi la plansete cu sau fara pierderea stării de conştienţă.

Tratamentul chirurgical este efectuata când greutatea copilului a atins 15 kilo­grame.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Armando Lungu: despre vegetarianism și activitatea fizică