Eustachio (trompă a lui)

Canal fin care se deschide printr-un orificiu în peretele rinofaringelui (în fosele nazale) şi celălalt orificiu în căsuţa timpanului (sediul urechii medii care conţine oscioarele).

Trompa lui Eustachio are ca rol in echilibrarea presiuni care se exercită pe suprafata timpanului. La fiecare deglutiţie, mişcările faringelui provoacă deschiderea automată a orificiului trompei lui Eustachio care conduce aerul din faringe către ureche înlocuindu-l pe cel resorbit în permanenţă de către mucoasa urechii.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Ce este atașamentul și cum îți influențează viața