Embolie cerebrala

Obstruare bruscă a uneia dintre arterele destinate irigării sangvine a encefalului, urmare a unei afecţiuni a inimii sau a unei artere si apoi migrarea către creier a frag­mentelor acestui cheag sau materialului ateromatos.

Embolia cerebrală provoacă un accident vascular cerebral de tip ischemic (datorat micsorarii irigării sangvine a unui teritoriu cerebral), caracterizata de  paralizie, abolirea sensibilităţii, tulburări ale vorbirii.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Platou de post rapid de făcut și foarte sănătos