Embolie cerebrala

Obstruare bruscă a uneia dintre arterele destinate irigării sangvine a encefalului, urmare a unei afecţiuni a inimii sau a unei artere si apoi migrarea către creier a frag­mentelor acestui cheag sau materialului ateromatos.

Embolia cerebrală provoacă un accident vascular cerebral de tip ischemic (datorat micsorarii irigării sangvine a unui teritoriu cerebral), caracterizata de  paralizie, abolirea sensibilităţii, tulburări ale vorbirii.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica