Embolie arterială a membrelor

Obstrucţie brutală a unei artere a membrului superior sau inferior realizata de un embol.

Embolul poate fi un cheag de pe peretele auriculului sau ventriculului stâng cauzat de o patologie a unei valvule, unui infarct de miocard sau unei tulburări a ritmului cardiac. Mai rar, ea poate fi urmare a formării unui cheag pe peretele unui anevrism al aortei.

Embolia de acest tip se manifestă printr-o durere bruscă şi intensă a unui membru, pulsul luat la încheietura mâinii sau la gleznă este impalpabil. Pielea este rece, palidă, apoi poate deveni insensibilă. Uneori muşchii sunt paralizaţi si în funcţie de artera obstruată limita superioară a acestor semne este mai mult sau mai puţin ridicată pe membru. In absenţa tratamentului embolia poate provoca o gangrena a membrului afectat.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.