Embolia pulmonară

Obstrurare brutală a uneia dintre ramurile arterei pulmonare.

Embolia pulmonară este cauzată de formarea unui cheag pe peretele unei vene profunde a unui membru inferior, într-o venă a micu­lui bazin sau a abdomenului (vena cavă inferioară), cheag care eliberat în circulaţia sangvină migrează şi se opreşte într-o arteră pulmonară.

Formarea cheaguui poate fi favorizata de o naştera sau unui avort, de o operaţie (osoasă sau articulară), unei imobilizări prelungite (zăcut la pat, fractură), unei insuficienţe cardiace, unui cancer, unei poliglobulii (creşterea volumului total al globulelor roşii ale organismului).

Embolia pulmonara se poate manifesta brusc, o jenă respiratorie, durere la baza toracelui, o accelerare a bătăilor inimii, angoasă şi uneori hemoptizie (scuiparea de sânge).

 

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Ce este atașamentul și cum îți influențează viața