Echinococoza multiloculară

[echinococoză alveolară]

Boală parazitară (o cestodoză) cauzată de prezenţa în ficat a larvei unei tenii de vulpe, Echinococcus multilocularis.

Omul se contaminează mâncând fructe sălbatice sau manipulând cadavrele vulpilor. Larva se dezvoltă anarhic în ficat. Infestarea conduce la o durere surdă în regiunea ficatului, prin pierdere în greutate şi printr-un icter (gălbinare).

Tratamentul necesită ablaţia parţială a ficatului sau grefarea unui ficat sănătos.Prevenirea constă în spălarea fructelor sălbatice înaintea consumării lor şi în spălarea mâinilor după manipularea unui cadavru de vulpe.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Armando Lungu: despre vegetarianism și activitatea fizică