Dopamină

Neurotransmiţător din grupa catecolaminelor, precursor de noradrenalină, având un rol fundamental în creier pentru controlul motricităţii şi utilizat în terapeutică pentru acţiunea sa stimulantă asupra sistemului cardio­vascular.

Dopamina poate provoca greţuri, vărsături, crize de angor prin înceti­nirea circulaţiei în arterele coronare, tulburări ale ritmului cardiac.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Matei Bâră: radioterapia în cancerele digestive